010-414 4000 info@ivab.com

IVAB välkomnar ny filialchef i Hallsberg

IVAB välkomnar ny filialchef i Hallsberg

IVAB välkomnar ny filialchef i Hallsberg

 

Sedan 2014 har IVAB funnits i Örebro-trakten då vi förvärvade Mullhyttans Rör i Fjugesta och Rörkrökarn i Hallsberg AB. 2018 byttes namnet till IVAB och ingår sedan dess som filial i IVAB, en rikstäckande koncern med cirka 300 anställda. Precis innan sommaren anslöt Fredrik Stoltz som ny chef för filialen.

– Min känsla är att IVAB har en unik positionering på marknaden med sin kombination av VVS, värmesystem och industriprojekt samtidigt som engagemanget och den höga kompetensen gör att inga utmaningar är för stora, säger Fredrik Stoltz.

Örebro-trakten har genom åren varit ett av de ställen man bygger mest i när det kommer till nybyggnationer i Sverige. Och framåt är det en fortsatt hög byggtakt, bland annat av stora logistiklager, utbyggnad av sjukhuset, nya bostadsområden med mera.

Fredrik Stoltz är taggad för sin nya utmaning.

Efter tiden som snickare har han arbetat som byggledare och projektledare inom byggbranschen i hela mellansverige de senaste 12 åren, både på beställarsidan och entreprenadsidan. 

– Att ta klivet till filialchef för ett VVS-företag känns spännande eftersom jag mestadels jobbat med bygg och projektledning. Men jag fastnade för att det är ett familjeägt företag och det känns som en fantastisk utmaning att få jobba i en för mig ny sida av byggbranschen.

Privat har Fredrik ett stort idrottsintresse med både hockey och fotboll i bagaget samt MMA som han utövat i drygt 16 år. Både tränat och tävlat själv, men numera som tränare och reser runt i världen på olika tävlingar.

– Mycket av min ledarstil kommer från idrott och jag tror att man vinner mycket genom att titta på ledarskap i idrott. Förutom att utveckla filialen så vill jag jobba med personalen och se till att dom trivs. Trivs personalen så gör man ett bra jobb vilket ger nöjda kunder och mera jobb. Den långsiktiga målsättningen blir i första hand att stärka filialen i Hallsberg och bli marknadsledande i Örebro-trakten. Miljö och kvalitetsfrågor är också något som ligger varmt om hjärtat. 

– Fredrik har bred kunskap av byggbranschen och ledarskap och dessutom bra nationella erfarenheter som är viktigt för affärsrelationerna i stort. Det känns som en riktig kanonvärvning och detta är starten på nästa stora steg i vår utveckling och tillväxt i hela Örebro län, avslutar IVABs vd Erik Nilsson.

Fakta om IVAB

Verksamhet: VVS-service och entreprenad. Värmepumpsinstallationer. Sprinklerssystem. Stålverkstad.
Anställda: ca 300 st
Omsättning: ca 500 mkr
Finns i: Piteå, Holmsund, Tierp, Uppsala, Sala, Stockholm, Hallsberg, Köping, Hässleholm
Antal anställda i Hallsberg: 13 st