010-414 4000 info@ivab.com

IVAB fortsätter växa på VVS-sidan och rekryterar konstruktören Ola Bäcklund

IVAB fortsätter växa på VVS-sidan och rekryterar konstruktören Ola Bäcklund

IVAB fortsätter växa på VVS-sidan och rekryterar konstruktören Ola Bäcklund

 

Ända sedan IVAB startade 1947 har VVS-tjänster varit vårt största affärsområde där vår huvudsakliga omsättning finns. Idag har vi 9 filialer runt om i landet med 200 montörer som servar våra kunder på stora som små jobb.

 

Att skapa en egen konstruktionsavdelning är ett viktigt steg för oss att utveckla erbjudandet inom VVS och det känns väldigt bra att få välkomna Ola Bäcklund på denna tjänst. Ola har lång erfarenhet som konstruktör och kommer närmast från AFRY (tidigare ÅF) där han bland annat arbetat mot flertalet av våra tidigare projekt.

– Som konsult har jag oftast tagit fram färdiga handlingar åt beställaren (kommun, fastighetsbolag) som i sin tur lagt ut projektet på upphandling, där tex IVAB räknat på jobbet. Men nu får jag istället vara med genom hela kedjan, från kalkylstadiet, till det att byggentreprenören kontaktar oss till att göra klart ritningarna precis som vi i projektgruppen vill ha dom. Jag visste ju en del om IVAB sedan tidigare eftersom jag varit delaktig i många projekt som konsult, men det var väl först när jag läste på som jag förstod storleken av företaget och vilka möjligheter detta innebär, säger Ola Bäcklund.

Konstruktionsavdelningen är nämligen helt ny för IVAB och förutom att forma den nya avdelningen kommer Ola konstruera ritningar för VVS och sprinklersystem till stora byggen eller mindre ombyggnationer i hela Sverige, men även backa upp kalkylatorerna i olika projekt. Ambitionen är att utöka avdelningen med fler personer allteftersom behovet hos våra uppdragsgivare ökar. 

– Det är ju något väldigt spännande och roligt med att det inte finns en utstakad väg. Att arbeta fram något för både mig och IVAB som företag och se vart vi landar. Det är inte varje dag en sån möjlighet dyker upp direkt! Något som känns riktigt bra så här inledningsvis är den här kamratskapen och problemlösningsviljan som finns. På IVAB säger man inte “detta är inte mitt bord” utan man hjälps åt oavsett vad det är – vilket säkert kan komma att behövas fler än en gång, skrattar Ola.

Ni hittar Ola på huvudkontoret i Piteå och hans kontaktuppgifter finns här.