010-414 4000 info@ivab.com

Platschef till vår mekaniska verkstad, Piteå

Platschef till vår mekaniska verkstad, Piteå

Platschef till vår mekaniska verkstad, Piteå

 

Då nuvarande platschef ska ägna tiden till sina fritidsintressen söker vi nu en driftig person som självständigt, men med hjälp av mycket kompetent personal, kan fortsätta leda vår verkstadsenhet med trygg och stabil hand.

I vår omfattande verkstad i centrala Piteå tillverkar vi utrustning till processindustrin och basnäringar inom Sverige men även till utlandet. Verkstaden består av tjugotalet personer som tillgodoser våra kunders behov.

Genom nära samarbete med IVABs industriavdelning äger vi ofta hela produktionslinjen, från tillverkning till färdigt montage hos kund, vilket innebär att din roll som verkstadschef kräver goda relationer och samverkan inom IVABs gränser men även mellan IVAB och uppdragsgivare. Genom att ha egen verkstad skapar vi inte bara en tids- och kostnadseffektiv slutprodukt utan också ett rikt internt utbyte av tjänster och kompetenser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha det övergripande ansvaret i verkstaden. Rollen innefattar bland annat:

  • Resultat- och budgetansvar
  • Projektledning
  • Ansvar för personal och rekrytering
  • Ansvar för förfrågningar, anbud och att upprätta kontrakt
  • Avtalskunder och deras kontrakt

Vem söker vi
För att klara av rollen behöver du ha en förståelse för “verkstadslivet”, mycket god social kompetens och ett sinne för affärer. Du har med andra ord en fenomenal förmåga att skapa goda relationer med kunder, samarbetspartners och medarbetare. Det är viktigt att organisationen fungerar samt att du har ambition att under resultatansvar leda och utveckla verksamheten framåt. 

Följande är meriterande men inte ett krav:

  • Utbildad maskiningenjör eller motsvarande
  • Erfarenhet från projektledar-/arbetsledarroll inom verkstadsbranschen eller likvärdiga yrkeskunskaper
  • Kunskaper i kalkylering och dimensionering

Då detta är en speciell tjänst och en nyckelroll inom företaget är det framförallt dina personliga egenskaper vi lägger störst vikt vid. Vi vill att det ska fortsätta vara en varm och hjärtlig arbetsplats där både du och dina medarbetare trivs och utvecklas tillsammans med resten av IVAB och våra kunder.

Vad kan du förvänta dig av IVAB?
Vi erbjuder dig möjligheten att få växa med ett företag som har mer än 70 års erfarenhet i branschen. IVAB har en stabil ekonomi med välkomnande kultur, och trots att vi är ett stort företag vill vi se oss som en stor familj där vi alla hjälps åt för att nå våra mål.

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan via mail till erik.nilsson@ivab.com senast söndag 28/2. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi ser gärna både manliga och kvinnliga sökanden.

Anställningsomfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort: Piteå

Om IVAB
IVAB grundades 1947 i Sjulnäs utanför Piteå och drivs idag av tredje generationen. Verksamheten kan delas upp i fyra delar; verkstad, industri, VVS och sprinkler. Inom VVS är vi auktoriserade vvs-, sprinkler- och gasinstallatörer. IVAB-koncernen har ca 300 anställda och en årlig omsättning på ca 500 MSEK. Vi består i dagsläget av huvudkontoret i Piteå, 9 filialer runt om i landet samt dotterbolagen Nordtool AB och NIAB. Tillsammans står vi redo att möta dagens och morgondagens krav på ett väl fungerande företag.