010-414 4000 info@ivab.com

Filialchef, Tierp

Filialchef, Tierp

Filialchef, Tierp
Är du en nätverkande och varm person som vill driva och utveckla en etablerad filial inom VVS? Har du entreprenadvana och vill arbeta med att driva affärer och projekt? I så fall kan rollen som filialchef på IVAB vara din nästa utmaning!

 

Om företaget
IVAB är ett familjeföretag som grundades i Piteå 1947 och drivs numera av tredje generationen. Vi finns på 11 orter i landet och har ca 300 anställda. VVS är det största affärsområdet med ca 200 personer som dagligen levererar VS-lösningar till privatpersoner, byggföretag, försäkringsbolag, fastighetsägare, fastighetsförvaltningsbolag, kommuner mm av högsta kvalitet.

I Tierp har vi funnits sedan 1964 och även här är familjekänslan stark och välfungerande med fin omhändertagande kultur och god ekonomi. Våra rörmokare jobbar med allt från små serviceuppdrag till ROT-projekt och nyproduktion, men vi har även en industrisektion som servar industrier med rörledningsmontage och diverse installationer i hela mellansverige. Vi jobbar mycket med energieffektiviseringar i form av värmepumpsinstallationer och kylteknik med egna tekniker och heltäckande sortiment från IVT.

Arbetsuppgifter
I rollen som filialchef ansvarar du för att driva filialen framåt i samma goda anda, vilket innebär att du blir filialens ansikte utåt samt skapar nya affärer samt leder dessa från start till mål. Vidare vårdar du befintliga kundrelationer, jobbar strategiskt med synlighet lokalt, hittar nya kunder, tar hand om förfrågningar, offererar, upphandlar samt styr och leder projekt i mål.

Till din hjälp har du ett arbetsteam som i dagsläget består av projektledare, arbetsledare, ca 20 montörer och nuvarande filialchef som kommer arbeta kvar en tid i företaget. Du kommer även ha en nära relation till bland annat kalkylatorer, HR, marknad, inköpare mm från huvudkontoret i Piteå. Du arbetar alltid nära dina medarbetare och du behöver nödvändigtvis inte ha erfarenhet av allting utan har alla möjligheter att växa in i rollen och successivt ta mer ansvar. Tjänsten utgår från filialen i Tierp men projekt och kunder finns både i Uppsala och norra Uppland.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Vi värderar dina personliga egenskaper högt och för denna roll ser vi en social och engagerad person som framgångsrikt drivit affärer tidigare. För att trivas i rollen är du nyfiken som person med ett genuint intresse av att leda och utveckla andra. Du har ett öppet förhållningssätt och trivs när du får möjlighet att motivera och stötta dina kollegor i både arbetsrelaterade och personliga utmaningar.

Du har en bakgrund inom ett tekniskt område gärna VVS, bygg, eller el samt tidigare arbetat med projektledning. Din erfarenhet kombinerat med ett bra kontaktnät inom branschen är viktigare än utbildning, d.v.s. akademisk utbildning är ej ett krav. Relationer och nätverkande både mot kunder, utbildningsinstanser och lokala företagsengagemang är något som också ligger dig varmt om hjärtat.
Med ditt engagemang skapar du struktur och ordning som leder till en effektiv verksamhet med kund och medarbetare i fokus.

  • Två till fem års erfarenhet i en ledande roll
  • Goda digitala kunskaper och office 365
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av projektledning
  • Entreprenadvana

Vad vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett självständigt och stimulerande arbete i en organisation där kompetens, utveckling och trivsel värderas högt. Vi är vana att leverera högsta kvalitet till nöjda kunder och du får en möjlighet att växa med ett företag som har mer än 75 års erfarenhet i branschen. IVAB har en stabil ekonomi och kompletterande verksamheter såsom mekanisk verkstad, industriavdelning som utför installationer runt om i hela Norden samt dotterbolag inom bl.a. stålkonstruktion. Eftersom vi är ett familjeföretag ser vi oss som en familj där vi ställer upp för varandra, har roligt på jobbet och uppmuntrar till personlig utveckling.

På IVAB värderar vi en god arbetsmiljö och det är viktigt för oss att du har en bra balans mellan arbetsliv och fritid, därför kommer vi ha en dialog om hur livspusslet ser ut för dig innan du blir anställd. Det viktigaste av allt är att du kommer hem hel efter en arbetsdag!

Även om vi är verksamma över 11 orter i Sverige präglas alla våra filialer av samma familjära lagkänsla. Det spelar alltså ingen roll var du befinner dig i landet. Du kommer alltid bli bemött av samma IVAB-anda, oavsett om du besöker oss i Holmsund, Uppsala eller Köping. Det är en anda som kan beskrivas med tre ord: engagemang, långsiktighet och prestigelöshet. Vi brukar säga att IVAB består av generationer av nyfikna problemlösare och nu hoppas vi att just du vill bli en del av oss!

Övrig information
Ansökan: Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha via mail till mari.nilsson@ivab.com
Arbetstid/Varaktighet: heltid, tillsvidare
Placeringsort: Tierp
Lön: månadslön
Tillträde: enligt ö.k
Sista ansökningsdag: 4 december 2022

IVAB eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning, därför ser vi både manliga och kvinnliga sökanden.

Om IVAB
IVAB grundades 1947 i Sjulnäs utanför Piteå och drivs idag av tredje generationen. Verksamheten kan delas upp i fyra delar; verkstad, industri, VVS och sprinkler. Koncernen är miljö- och kvalitetscertifierad, har ca 300 anställda och en årlig omsättning på ca 600 MSEK. Vi består i dagsläget av huvudkontoret i Piteå, 11 filialer runt om i landet samt dotterbolagen Nordtool AB och NIAB. Tillsammans står vi redo att möta dagens och morgondagens krav på ett väl fungerande företag. Läs gärna mer om oss här!
Varmt välkommen!