010-414 4000 info@ivab.com

Gemensamt slag för yrkesutbildningarna i Piteå

Gemensamt slag för yrkesutbildningarna i Piteå

Gemensamt slag för yrkesutbildningarna i Piteå
Piteås byggbolag ser en annalkande guldålder i norr för jobb inom bygg. Nu vill vi uppmana alla ungdomar i Piteå att söka till Strömbackas yrkesförberedande utbildningar.

 

I Norra Sverige planeras det för stora investeringar, beräkningar visar på över 1000 miljarder i olika industrier. Till dessa industrier behöver väldigt många människor arbeta, både när industrierna är byggda och producerar varor för världen men också under dess uppbyggnad. 

Anledningen till det stora behovet, ett behov som är historiskt för norra Sverige, är att världen behöver minska sin klimatpåverkan snabbt och kraftfullt. Att vara en del av den förändringen är en möjlighet som få kommer att få uppleva under sin yrkeskarriär. 

Mitt i den omställning som vi nu går igenom står ett starkt kluster av yrkeskompetens. För 87 år sedan investerade Piteå i yrkesutbildningar på den plats som Strömbackaskolan står idag. Sedan dess har Piteå utbildat högkompetenta och efterfrågade yrkesarbetare. Ett arbete som tillsammans med duktiga entreprenörer gjort att det finns över 7200 anställda bara i vår region inom byggsektorn. Flera av oss har funnits i mer än 75 år och förberett oss för den här möjligheten. Piteå har kanske inte lyckats med etableringar, men kompetensen som krävs för att lyckas med mångmiljardinvesteringarna har i många fall sitt ursprung på Strömbackas yrkesförberedande utbildningar. 

Behovet av kompetens är således väldigt stor, och kanske störst i byggsektorn. Det är byggsektorn som ska bygga alla dessa industrier, som ska bygga bostäder åt alla nya invånare och som ska bygga ut den infrastruktur som det nya Norrbotten (där Skellefteå förstås ingår) ska ha. Därför vill vi uppmana dig som är nyfiken på byggsektorn att ta steget. Utbilda dig till rörmokare, snickare, betongare, målare, elektriker eller ingenjör. Gör det så kommer vi stå där och erbjuda dig praktikplats och senare även arbete om du vill, hälsar vi på IVAB tillsammans med Lindbäcks Bygg, Install, Nelab, Prefabmästarna, Hellströms, Bravida, Lundqvist Trä och BD Bygg.

Genom att göra det valet kommer du ha ett roligt, varierat och utvecklande arbete som varje dag förändrar världen till det bättre.