010-414 4000 info@ivab.com

Efter 45 år på IVAB måste en kär trotjänare få gå i pension men vad ska vi göra utan Anita?

Efter 45 år på IVAB måste en kär trotjänare få gå i pension men vad ska vi göra utan Anita?

Efter 45 år på IVAB måste en kär trotjänare få gå i pension men vad ska vi göra utan Anita?

 

I 45 års tid har Anita varit ett trevligt och glatt ansikte som arbetat på i princip alla poster på administrationen på huvudkontoret i Piteå, från att hjälpa till på inköp till leverantörsfakturor, reception och nu senast kalkylavdelningen. En person som hjälpt många kollegor att hitta rätt och hålla koll på rutiner och anställda (även de som inte jobbat kvar). En ovärderlig hjälp som blir svår att ersätta.

 

Hur det började
Sommaren 1977 började Anita som 17 år sin karriär på IVAB som sommarjobbare med resultatet att hon blev anställd till hösten. På den tiden fanns inga klara arbetsbeskrivningar utan yrkesroll utarbetades efter personerna som anställdes.
När Anita började hjälpte hon först till på inköpsavdelningen med att sortera papper, sedan blev det receptionen, vidare till hantering av leverantörsfakturor – vilket då innebar att springa runt med högar av fakturor till alla som skulle attestera. Efter barnledighet och en kort paus från IVAB med lite plugg på Komvux började hon om för att ta sig an faktureringen vilket inte var helt lätt då det gällde att vara fokuserad då man skrev på maskin, ett fel kunde innebära att hela fakturan behövdes göras om. Tekniken är ju något som hela tiden utvecklats och påverkat arbetssätten, från stora klumpiga telefoner, teleprintern Telex med direkt kommunikation vidare till telefax och datorernas intåg.

På slutet av 90-talet behövdes hjälp på dotterbolaget NIAB på ekonomisidan på halvtid. Tillsammans med Kent Viklund hjälptes Anita och han åt att få till det med ekonomisystemet DOS. På NIAB är hon kvar idag på halvtid, och kommer vara det ett år till innan hon blir pensionär på heltid.

På 2000-talet blev det en stor omorganisering på IVABs kontor då en mängd kontorsarbetare gick i pension inom några år. Från att Anita hade varit yngst, blev hon helt plötsligt en av de äldsta på kontoret. Vilket märktes i fikarummet, från att fokus varit på jobb pratades det numera om fritid och vinkvällar anordnades.
Efter omorganiseringen blev det att arbeta på Kalkylavdelningen, där hon är kvar tills idag.

Minnesvärda stunder

Mycket har såklart hänt genom åren. Men något Anita minns med glädje är alla trevligheter som hänt på sidan av jobbet, från After Work och temafester till IKEA-besök och fisketurer till Jävre fiskecamp.
Anita har varit dessutom deltagit på de flesta av IVABs jubileumsfiranden, från 30-årsjubilleet på Piteå Stadshotell 1977 fram till det senaste 75-årsfirandet på Pite Havsbad 2022.
Vi tackar Anita för alla år på IVAB och önskar henne lycka i framtiden och inser att utan Anita kommer det bli mycket letande framöver.