010-414 4000 info@ivab.com

IVAB etablerar servicekontor i Kristianstad

IVAB etablerar servicekontor i Kristianstad

IVAB etablerar servicekontor i Kristianstad
IVABs VVS-verksamhet växer i Skåne med ett nytt servicekontor och fyra nya anställda i Kristianstad. ”Vi kommer mycket närmare kunden”, säger Jerry Jonsson, filialchef IVAB Hässleholm.


IVAB finns sedan tidigare i Skåne med tjugotalet anställda på filialen i Hässleholm. För att möta den ökade efterfrågan på VVS-tjänster startas nu ett servicekontor tre mil österut, i Kristianstad. Det nya kontoret tillhör Hässleholmsfilialen och blir en förlängd arm för IVABs arbete i Skåne.

Kristianstad är en dubbelt så stor ort. När vi gör entreprenader så har det inte haft någon betydelse att vi utgår från Hässleholm, men att komma ut med VVS-service till fastighetsägare och mindre projekt kräver att vi är på plats i Kristianstad. Vi ser det som ett naturligt steg att etablera oss här, säger Jerry Jonsson, filialchef Hässleholm.

Han menar att de har märkt av ett stort behov på marknaden.

 Vi erbjuder en flexibel och lösningsinriktad organisation i Kristianstad. Vi kommer mycket närmare kunden, och får lättare att ta även mindre entreprenader och VVS-jobb under kortare tider.

Det nya servicekontoret består av fyra anställda, en serviceledare och tre VVS-montörer som alla kommer från Stoby måleri. Vd:n Stefan Olsson berättar att de har haft svårt att rekrytera fler personer till sin VVS-avdelning, eftersom de räknas som ett bygg- och måleriföretag.

När jag hörde från Jerry Jonsson att IVAB sökte VVS-montörer kom vi fram till att vi skulle sälja vår VVS-del till IVAB. Jag tycker att det blev en väldigt bra lösning för både oss och IVAB, men framförallt för killarna som nu kommer till ett företag där de kan utvecklas på rätt sätt, med en väldigt bra och kunnig chef. Nu hyr de in sig hos oss så att vi kan ha kontakt även fortsättningsvis och utveckla samarbetet, säger Stefan Olsson.

Patrik Nyfors, ny serviceledare på IVABs Kristianstadskontor, har tidigare drivit en egen rörfirma och ser nu fram emot att fortsätta jobba renodlat med VVS på IVAB.

Det känns jättebra, IVAB är ett genuint VVS-företag med allt vad det innebär. Jag ser fram emot att få vara med på projektledning av olika uppdrag och utveckling inom VVS. Det känns väldigt inspirerande!

IVAB ser även stora möjligheter till att växa ytterligare i södra Sverige framöver.

Jag tror mycket på det här. Vi kan nog redan om ett år se en positiv utveckling med fler anställda i Kristianstad. Vi har ett stort upptagningsområde och det finns en stor marknad med potential för att växa på andra orter om detta faller väl ut, säger Jerry Jonsson.

Foto: Paola Nordgren. På bilden: fr vänster Jerry Jonsson IVAB Hässleholm, Patrik Nyfors IVAB Kristianstad

Om IVAB
Infjärdens Värme AB är ett familjeföretag som levererar rikstäckande tjänster inom rörbranschen till både företag och privatpersoner. Vi erbjuder totalentreprenader och enskilda lösningar inom VVS, industri, verkstad och sprinkler. IVAB-koncernen består i dagsläget av huvudkontoret i Piteå med tillhörande butik, 9 filialer runt om i landet samt dotterbolagen Nordtool AB och Norrländska Industri AB (NIAB). Vi är ca 300 anställda och omsätter ca en halv miljard SEK.