010-414 4000 info@ivab.com

IVAB-gruppen byter VD

IVAB-gruppen byter VD

IVAB-gruppen byter VD
Vi välkomnar Mari Nilsson som tar över rollen från Erik Nilsson från och med den 19:e april. Mari kommer närmast från rollen som regionchef på Adecco och styrelsen har utsett henne till VD och koncernchef för bolaget som innefattar IVAB, Nordtool och Norrländska Industri AB (NIAB).

 

Mari Nilsson kommer senast från rollen som Area Manager på Adecco där hon arbetat i 15 år. Adecco arbetar med rekrytering och bemanningslösningar framförallt mot industri. Mari har i sin roll varit ansvarig för region norr med 11 filialer och ett övergripande affärsansvar och börjar sin tjänst på IVAB i april. 

– Jag, och hela styrelsen, är otroligt glada över att vi fått Mari Nilsson i rollen som ny VD. Hon har en gedigen erfarenhet från framförallt att leda personal och säljarbete, vilket också är viktigt inom IVABs verksamhet. Utöver sin roll som regionchef har hon har ingått i börsnoterade Adeccos koncernledning sedan 4år. I styrelsen ser vi fram emot att fortsätta IVAB-gruppens tillväxtresa tillsammans med Mari, säger Jan Jonsson, styrelseordförande på IVAB.

– I den tid vi befinner oss just nu i norr, är kompetensfrågan den viktigaste frågan i alla branscher. Vi har en otroligt bra grund att stå på i IVAB-gruppen med fina grundvärderingar och bra varumärke, men detta är ett fokusområde de kommande åren. Inte minst för att vi ska öppna kontor på två nya orter i år (Boden och Falkenberg), vi kommer även se en ökad rörlighet på arbetsmarknaden över lag. Vi kommer arbeta både med att behålla, attrahera och rekrytera framöver, säger Mari Nilsson.

– Efter 17 år på företaget som min morfar en gång startade, varav 5 år på VD-posten, kände jag att det var dags att prova vingarna någon annanstans. Det har varit riktigt roliga år med fina möten och relationer men beslutet att göra något annat och att IVAB-gruppen får Mari bakom spakarna känns helt rätt, säger Erik.

Det var givet för mig att hoppa på denna utmaning. Det är är så aktuellt i tiden och allt som sker inom industrin just nu. Kommer att bli en otroligt spännande och intressant tid som jag verkligen ser fram emot, avslutar Mari.

Sedan IVAB startade 1947 har företaget gått i arv och drivs just nu av tredje generationen. IVAB finns på 10 orter i landet, från Piteå i norr till Kristianstad i söder, har ca 300 anställda och omsätter en halv miljard kronor. Affärsområdena är VVS, rörsvetsmontage till industrin, sprinkler och mekanisk verkstad. Inom koncernen finns även industriföretaget Norrländska Industri AB (NIAB) och verktygstillverkaren Nordtool Ab.