010-414 4000 info@ivab.com

IVAB inför årligt stipendie till elever på Strömbackaskolan i Piteå

IVAB inför årligt stipendie till elever på Strömbackaskolan i Piteå

IVAB inför årligt stipendie till elever på Strömbackaskolan i Piteå
Idag har vi delat ut de allra första stipendierna till tre elever på Strömbackaskolans program VVS-och fastighetsteknik med inriktning VVS och Industrirör samt Industritekniska programmet med inriktning svetsteknik.

Vår bransch som så många andra, står inför en stor utmaning med att klara kompetensförsörjningen med duktig och välutbildad personal. Med stipendiet vill vi uppmärksamma framtiden i rörbranschen som verkligen är en framtidsbransch. Oavsett om du jobbar som rörmokare eller rörsvetsare.

–  Vi vill vara bäst på det vi gör och då behöver vi hela tiden förstärka företaget med duktiga och drivna människor. Därför tyckte vi att ett årligt stipendie som premierar elever med goda verifierade kunskaper från utbildningen i både praktiska och teoretiska moment samt ett antal andra egenskaper som ger goda förutsättningar för ett yrkesproffs, oavsett om du är kille eller tjej, säger Mari Nilsson, VD på IVAB.

I år är det Viktor Johansson, svetsteknik, Teo Hällgren, industrirör och Pontus Fjällström, VVS som får stipendiet. De har alla erbjudits jobb hos oss tillsammans med några fler klasskamrater.

Viktor Johansson, svetsteknik.

Björn Westerberg, avdelningschef Industrirör tillsammans med Pontus Fjällström, VVS och Teo Hällgren, industrirör.

– Vi har ett nära samarbete VVS- och svetsutbildningarna och på Strömbackaskolan, som vi anser är en av landets bästa utbildningar. Eleverna som går där håller riktigt hög klass, det såg vi inte minst genom Hugo Thurfjell som knep en andraplats i yrkes-SM för några veckor sen, säger Mari. 

– Vi behöver bli många fler och genom att rekrytera yngre medarbetare förbereder vi oss för de krav som kommer att ställas på företaget i framtiden. Våra olika verksamhetsområden ger lärlingarna chans att prova många olika typer av installationer. Att vi dessutom finns på ett flertal orter runtom i Sverige ger personalen möjlighet att flytta men ändå vara kvar i företaget. Vi har även en stor tjänstemannasida, så det finns goda chanser till personliga utvecklingen och att prova på något annat senare i livet, avslutar Mari. 

Även IVABs dotterbolag Nordtool delar ut ett stipendie till en elev på industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik.