010-414 4000 info@ivab.com

Så jobbar vi

SÄNK DINA ENERGIKOSTNADER

med en luftvärmepump

Kyla på sommaren, värme på vintern

Oavsett vilken typ av bostad du har eller hur stort du bor, hittar vi en klimatlösning som är anpassad efter dina behov. Från våra kontor i Hässleholm och Kristianstad gör vi service och installationer runtom i hela norra Skåne.

Vi är återförsäljare av luftvärmepumpar från Samsung. Nedan har vi tagit fram två pumpar som passar de flesta ändamål. Kontakta oss eller läs mer på Samsungs hemsida om du är nyfiken på fler modeller. 

Samsung Nordic Airise

Modell 09 och 12

Denna luftvärmepump är en prisvärd ”bas-modell” med bla WiFi-styrning lika de andra modellerna som Samsung har.

Pris från 20.050 kr inkl ROT

Samsung Nordic WindFree™️ GEO

Modell 09 och 12

En lite mer avancerad luftvärmepump med innovativ lösning som gör att den pressar ut luften genom små dysor istället för att låta luftriktarna vara öppna när den når inställt börvärde.

Pris från 24.675 kr inkl ROT

Service av luftvärmepump

En pump som inte är servad låter oftast mer än vanligt, vilket brukar bero på att filtren är igensatta. Detta i sin tur gör att det tar längre tid än vanligt att värma upp eller kyla ned ett rum vilket ger högre energikostnader, utan att det finns någon uppenbar förklaring. En oservad värmepump kan även börja avge en unken doft som beror på att kondensvatten ansamlats och i värsta fall börjat mögla.

För att hålla din värmepump effektiv och fräsch längre rekommenderar vi ett serviceintervall på ca 2 år. Undersökningar visar att en luft-luft- värmepump kan tappa uppåt 30 % i effekt på några år. Genom att serva din värmepump kommer du att göra en större besparing och pengarna du lägger ut på service kommer du snart få tillbaka genom lägre elkostnader.

Vad ingår i en service?

Vid service av värmepump ingår helt enkelt en ordentlig genomgång av din luftvärmepump. Värmepumpen rengörs på djupet och dess funktioner kontrolleras och optimeras:

• Rengöring på djupet
• Komponenternas funktion kontrolleras
• Kontroll av kompressor och köldmediemängd
• Kontroll av funktion för värme och kyla
• Effektmätning i värme- och kylläge

IVAB serviceabonnemang

Om det är svårt att komma ihåg när den senaste servicen gjordes, kan du välja vårt serviceabonnemang. Då behöver du inte göra någonting utan vi kontaktar dig vartannat år när det är dags för service.

Abonnemanget har ingen bindningstid och du avslutar det när du vill genom att maila eller ringa oss. Och du betalar bara efter att vi har utfört servicen. Smidigt va!