010-414 4000 info@ivab.com

Så jobbar vi

SÄNK DINA ENERGIKOSTNADER

med en luftvärmepump

God komfort i hemmet

Oavsett vilken typ av bostad du har eller hur stort du bor, hittar vi en klimatlösning som är anpassad efter dina behov. Från vårt kontor i Tierp utför vi service och installationer runtom i hela norra Uppland och Östhammar.

Vi är auktoriserade återförsäljare av IVTs heltäckande program för värmepumpar och luftvärmepumpar.

Service av luftvärmepump

En pump som inte är servad låter oftast mer än vanligt, vilket brukar bero på att filtren är igensatta. Detta i sin tur gör att det tar längre tid än vanligt att värma upp eller kyla ned ett rum vilket ger högre energikostnader, utan att det finns någon uppenbar förklaring. En oservad värmepump kan även börja avge en unken doft som beror på att kondensvatten ansamlats och i värsta fall börjat mögla.

För att hålla din värmepump effektiv och fräsch längre rekommenderar vi ett serviceintervall på ca 2 år. Undersökningar visar att en luft-luft- värmepump kan tappa uppåt 30 % i effekt på några år. Genom att serva din värmepump kommer du att göra en större besparing och pengarna du lägger ut på service kommer du snart få tillbaka genom lägre elkostnader.

Vad ingår i en service?

Vid service av värmepump ingår helt enkelt en ordentlig genomgång av din luftvärmepump. Värmepumpen rengörs på djupet och dess funktioner kontrolleras och optimeras:

• Rengöring på djupet
• Komponenternas funktion kontrolleras
• Kontroll av kompressor och köldmediemängd
• Kontroll av funktion för värme och kyla
• Effektmätning i värme- och kylläge