010-414 4000 info@ivab.com

Generationsskifte på Infjärdens Värme – Johan Karlsson blir ny filialchef i Tierp

Generationsskifte på Infjärdens Värme – Johan Karlsson blir ny filialchef i Tierp

Generationsskifte på Infjärdens Värme – Johan Karlsson blir ny filialchef i Tierp
Från och med 1 maj tar Johan Karlsson över rollen som filialchef efter Krister Johansson, som framgångsrikt drivit filialen sedan början av 90-talet.

 

Krister Johansson lämnar över med varm hand och tar ett kliv åt sidan. Istället kommer han kommer fokusera på industriprojekten och en mer rådgivande roll innan det är dags att pensionera sig helt nästa år.

– Johan har gjort ett fantastiskt bra jobb under hela sin karriär. Både hos oss och under åren hos en branschkollega. Att någon väljer att komma tillbaka är ett gott betyg för oss, det är viktigt med nya erfarenheter och kunskaper. Han har koll både utåt och inåt i företaget och har fina relationer med beställare och personal. Vi är nog ganska lika där och kompletterar varandra, så det är helt rätt att just han tar över, säger Krister.

Mari Nilsson, VD, fyller i: – Det känns bra att vi på IVAB kan lyfta interna talanger till nya utmaningar. Jag tror att Johan har kapacitet att lyfta denna tjänst ytterligare så det känns både tryggt och spännande med denna rekrytering.

 

Johan började sin karriär på IVAB efter gymnasiet och jobbade då som VS-montör i 12 år. De senaste 5 åren har han varit projektledare för projekten i Uppland.

IVAB har alltid legat mig varmt om hjärtat, det är här jag spenderat en stor del av mitt yrkesliv så det känns riktigt roligt att växa in i en ny roll med andra utmaningar. Jag drivs av att jobba med beställare, hitta nya jobb, knyta kontakter och att ha en bra dialog med våra medarbetare. Det ska bli spännande att se om vi kan utveckla den här filialen till nåt mer eller nåt annat. Mycket sker av slumpen och förutsättningarna ändras konstant med tiden, men det är också det som är tjusningen. Att växa med uppgiften och följa med i utvecklingen i en relativt konservativ bransch, säger Johan Karlsson och fortsätter:

– Vi har också en väldigt tajt arbetsgrupp här med kompetenta, självgående personer med en fin och familjär gemenskap. Det finns en otrolig yrkesstolthet och viljan att alltid göra ett bra jobb, så det ska vi definitivt bibehålla och fortsätta jobba med för att alla ska trivas, avslutar Johan.


Johan Karlsson med några av montörerna som just nu installerar VS till projektet Lumi i Uppsala.

 

Snabba fakta:
  • Filialen startades 1964 av Krister och Per-Oves pappa Anders Johansson
  • Den består av 4 licensierade svetsare, 13 rörmokare och lärlingar, 2 kyltekniker och 5 tjänstemän
  • Främsta affärsområdet är VS-installationer, värmepumpar och kylteknik till privatpersoner, företag och byggfirmor, men även sprinkler och rörsvets till industrier i hela mellansverige
  • Ingår i IVAB-gruppen med totalt 11 filialer, två dotterbolag och ca 300 anställda
  • Huvudkontoret ligger i Piteå där IVAB grundades 1947