010-414 4000 info@ivab.com

IVAB utökar sprinklerverksamheten med ny ansvarig för region syd

IVAB utökar sprinklerverksamheten med ny ansvarig för region syd

IVAB utökar sprinklerverksamheten med ny ansvarig för region syd

 

IVAB grundades i Roknäs utanför Piteå 1947 och har sedan dess vuxit till att bli en rikstäckande koncern med ca 300 anställda. Verksamheten delas upp i fyra affärsområden; verkstad, industri, VVS och sprinkler. Inom VVS är vi auktoriserade vvs-, sprinkler- och gasinstallatörer och inom industrin utför vi rörmontage och tillverkning av produkter till flera industrier i hela Norden. Koncernen består av huvudkontoret i Piteå, 10 filialer runt om i landet samt de tre dotterbolagen Nordtool, NIAB och IVAB Fastigheter.

Nu välkomnar vi även Rasmus von Knorring till IVAB! Rasmus har en lång erfarenhet från sprinklerbranschen, först som montör och sedan 2014 har han jobbat som projektledare och installationschef. Han kommer ta över befintlig sprinklerverksamhet från Gävle och söderut för att starta upp en renodlad sprinkleravdelning. Tanken är att komplettera sprinklerverksamheten i norr med en egen enhet i syd.

– Det första sprinklerjobbet gjordes i Piteå 1993 och sedan dess har vi utfört installationer i hela landet med projekt som tex Polarbröd, IKEA, Sveriges riksbank och Akademiska sjukhuset. Även om projekten finns över hela landet är det främst norr som varit huvudfokus. Att anställa Rasmus med sin erfarenhet och driv för just sprinkler är en ovärderlig resurs och det känns som om ett nytt spännande kapitel i IVAB:s historia startar, säger Mari Nilsson, VD.

Se fler referensjobb här

– När Mari hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att starta en egen sprinkleravdelning blev jag såklart väldigt intresserad. Jag kände till IVAB sedan innan och haft ett gott intryck. Det är ett stort men ändå litet företag där jag tror att min kunskap och erfarenhet matchar bra. Det blir som att driva eget men med ett stabilt företag i ryggen och alla stödfunktioner på plats, vilket gör att jag kan fokusera på att få verksamheten att växa dit IVAB vill, säger Rasmus.

Rasmus kommer utgå från kontoret i Uppsala där det jobbar ett 20-tal montörer och projektledare inom VS. Om några veckor drar ett sprinklerjobb igång i Visby och till våren startar byggnationen av Bro Handel där IVAB installerar all sprinkler i det nya handelsområdet.

I dagsläget finns det underlag för att utföra jobben men fokus framåt är att anställa personal för en renodlad sprinklerverksamhet.

Närmaste tiden handlar det om att bygga upp avdelningen i främst Mälardalen och anställa rätt personal. Vi kommer behöva både montörer, projektledare och sprinklerprojektörer. På sikt är målet att bredda med fler filialer ute i landet, antingen där vi redan finns eller i kombination med att IVAB startar fler VS-filialer. Tiden får utvisa helt enkelt, men roligt ska det bli!, avslutar Rasmus.